Om mig - Exempel

364178715_10159268854462109_3959936607216830070_nJeg er ei dame som alltid har hatt hund i hjertet, og jeg har vokst opp med Doberman og Rottvailer, samt blandingshund. Jeg drømte lenge om min egen hund, og en rase som jeg kjente jeg ville drive oppdrett på, og så møtte jeg Eurasier. Da falt alt på plass. Dette var min rase. Jeg elsker dens væremåte, allsidighet, stahet, særegenhet, og den kjærlighet de har  til sin familie. 

Jeg ønsker å ha et lite oppdrett, med fokus på  helse og gemytt, og at valpene skal bli godt rustet før de forlater redet, og kan møte verden med et godt og solid grunnlag. Sosialisering, oppdage nye ting, utforske og masse kjærlighet, tror jeg er nøklen til det, og at dere valpekjøpere fortsetter med dette når dere får valpen hjem og inn i deres familie. 

Jeg bruker ikke bur hjemme til mine hunder. Trenger de å avgrenses, så deler jeg opp med grind. Det er viktig at de får bevege seg og kunne bytte liggeplasser, da det blir varmt for de. I bil er bur derimot en selvfølge. 

Jeg elsker å gå turer i skog og fjell med hundene, men vi er ofte ved havet også. Jeg trener en del med de, da jeg mener at Eurasier har et godt hode å har ikke vont av å bli sysselsatt, og de er veldig kloke og smarte. Men ja.. De kan også være sta. Ikke alle lar seg lokke til trening med godbiter, men jeg har så langt vært heldig med mine og deres motivasjon til og gjøre ting for en godbit. Vi trener hverdags lydighet, RallyLydighet, litt moro med søk etter godbiter, og utstilling. 

Jeg er kanskje en "streng" oppdretter, og jeg legger ned mye tid i valpene, men også i valpekjøperne. Jeg kan nok oppfattes som litt "masete" frem til de er nærmere 2 år, men det er kun for at jeg bryr meg, og de er jo en del av hjertet mitt. Jeg vet også hvor fort man glemmer at de er valper/unghunder da de vokser fort. Men, til gjengjeld, så er jeg alltid tilgjengelig for mine valpekjøpere. Min jobb som oppdretter er ikke over den dagen valpene flytter, men da starter en annen side av det ansvaret.  

Jeg har gått NKK's oppdretterskole trinn 1 og 2, Kynologikurs, begynnerkurs i Rally Lydighet, Lydighets camp ved Blåfjell hundeskole, og ellers så har jeg plukket opp litt her og litt der. Jeg trener KUN positivt basert, og mener det er den eneste måten og skape et samarbide med sin hund. Det handler om gjensidig respekt, og den skapes ikke når man kuer hunden til lydighet. Jeg ønsker at hunden skal komme til meg for at jeg er verdens beste person, ikke for at den er redd for hva som skjer når jeg får tak i den. Jeg ønsker at hunden skal ha lyst til og jobbe sammen med meg, for den vet at det kommer en belønning. Jeg bruker klikker ved innlæring av nye ting, og har oppdaget at det er et helt fantastisk flott verktøy.  Anbefales!

Jeg ønsker,, og håper, jeg kan bidra til at rasen vil holde seg frisk også i fremtiden. <3