Eurasier er en moderne mellomstor. stor hunderase, skapt i Tyskland ved og kryssavl mellom tre hunderaser, Wolfspitz, Chow-Chow og Samoyed. Målet var en best mulig familiehund.

Hanhund vekt: 23-30 kg

Høyde: 52-60 cm

Tispe vekt: 18-26 kg

Høyde: 48-56 cm

Eurasier er vaktsom, rolig, våken, likegyldig og intelligent, og kommer i flere farger. Sort, Black/Tan, Creme, Vilt, Ulvegrå, Fawn, rød. Helhvit eller hvitflekkete skal ikke forkomme, og er ikke godkjent. Den skal være en aning lenger en skulderhøyden. Den skal ha en velproposjonert og balangsert kropp. Hodet er kileformet, uten et alt for tydlig markert stopp. De kan ha rosa, blå eller blåflekket tunge. Den er i gruppe 5- Spisshunder.

Bruksområder: De er først og fremst familiehunder, men kan om de vil, trekke og bære kløv. De elsker og bruke nesen, og er lydhøre. De er gjenre med og trener, men ikke forvent at lange og repiterende øvelser faller i god jord. De kan fort gå lei, så varier med treninger. Dette er også veldig individuelt på rasen. Noen elsker og jobbe og trene, andre ikke. Så om du vil ha en typisk brukshund, er det kasnkje ikke denne rasen som er den beste. Men de kan absolutt de her også. De er ikke en vakthund, men kan godt varsle om det dukker opp noe, men de skal ikke stå og gjø hele dagen. Den er avlet frem til en god familiehund, og den er ikke avlet til et eget bruksområde.

Egenskaper: Eurasier er en selvsikker, rolig hund med høy irritasjonsterskel. Vaktsom og oppmerksom uten og være bjeffete. Den har en utbreget bundenhet t il sin familie, og kan være likegyldig til fremmede. Dette betyr at den nødvendigvis ikke er så opptatt av folk den ikke kjenner Den skal ikke være nervøs, aggresiv eller ekstremt mistenksom. Ved å la den få treffe ulike mennesker, og trene hunden i forskjellige miljøer, og lar den få oppleve mestringsfølelser, holder man tilbake denne egenskapen, og får en åpen og tilgjengelig hund.Eurasieren har lett for å lære, men er ingen brukshund. De trenger nær kontakt med sin familie og dens forestående, og den trenger konsekvent trening. Med sin trofasthet, tilpasningsdyktighet og sitt ukompliserte vesen, blir den et verdifult familiemedlem.